skip to Main Content
+4672 185 05 75 emelie@ksim.se

Därför ska du ta in en säljcoach

Fördelarna med att ta in en extern säljcoach är många. En av de viktigaste är att du slipper kontorspolitiken. Med en extern coach istället för en chef eller kollega försvinner sådant som personliga motsättningar, pressen att hävda sig i konkurrensen och annat som kan försvåra processen.

En annan stor fördel är att jag som utomstående lättare kan se saker från kundens perspektiv och därför peka på förbättringspotential gällande exempelvis produktkunskap och företagsinformation. Plus att det kan ge en stor energiboost att jobba med en personlig hejaklack bredvid sig.

Säljtips från coachen

Var noga med att ta anteckningar på den informationen du kommer över.

Personlig feedback för bästa säljteknik

Det viktigaste en säljcoach kan dela med sig av är sin erfarenhet. Jag har suttit där dina säljare sitter. Jag har ringt samtal efter samtal, jobbat efter mallar, tagit fram nya mallar, lyckats, misslyckats, finjusterat och lyckats igen.

Mitt mål med våra coachningssessioner är att du och ditt team ska hitta det sätt att sälja som passar just er och ännu viktigare – det som passar kunden. Därför sitter jag med varje säljare individuellt och ger konstruktiv feedback på dennes säljteknik och hur den kan förbättras.

Säljcoachning inkluderar

Medlyssning och feedback

Loggbok för egenutveckling

Uppföljning över tid (enligt avtal)

1-2 timmar per säljare och tillfälle

Prospektering

Att kunna ta in nya kunder löpande är livsviktigt för alla företag. Vi tar fram ett skräddarsytt prospekteringspaket som passar just er organisation. Jag hjälper er strategiskt och operativt med sådant som att definiera målgrupper och konstruera pitchar samt ta fram dokument och kampanjer.

Tillsammans skapar vi en röd tråd i ert strategiska och taktiska säljarbete så att er säljkår snabbt hittar fötterna och levererar resultat.

Mejla för information
Back To Top